LedStoren tämän vuoden Pihapiiri-messujen 2024 esittelyssä olleet pihavalaisimet sulautuvat ympäristöön tumman värinsä ansiosta. Neljää eri valaisintyyppiä yhdistelemällä saadaan pihamiljööseen juuri sopiva valaistus. Suosituilla messuilla esillä olivat terassin tasoon upotettavat terassispotit, seinään tai maahan asennettavat Beam-kohdevalaisimet, pihapollarit Funk-Pillar ja Tilt 2, sekä katokseen tai pergolaan kiinnitettävät mustat lediprofiilit, jotka on tehty asennusvalmiiksi LedStoren LedPajalla. Esittelemme valaisimet tässä artikkelissa.

Terassin kanteen tunnelma ja kulkuvalot

Terassin kanteen upotetut terassispotit ovat pienen kokonsa vuoksi oivallisia korostusvaloja. Ne voidaan asentaa seinän tai pystypalkkien juureen tuomaan epäsuoraa tunnelmavaloa alhaalta ylöspäin. Sarjaan yhden virtalähteen kanssa voidaan asentaa 3–11 spottia. Kokonaisuuteen kuuluvat myös vesitiiviit liitosjohdot ja jakotukit, joilla sarja on vaivaton asentaa.

Istutuksia ja kivipintoja valaisemaan Beam-kohdevalaisin

Beam-valaisimet ovat LedStoren tämän vuoden UUTUUS. Valaisin on otettu valikoimaan sen tehokkuuden ja monipuolisen suunnattavuutensa sekä monipuolisten asennustapojensa vuoksi. Tämä tuleva klassikko sopii sekä seinävaloksi että maahan monipuolisesti kasvillisuuden ja kivipintojen valaisuun.

Käytävät ja pihan reunat valaisee pollarivalaisin

Pihan ja käytävien yleisvaloina loistivat Ideapihalla mustat Funk Pillar ja Tilt 2 pollarit. Pidetyn ulkonäkönsä vuoksi nelikulmainen Funk Pillar sopii tyylikkääseen valaistukseen, kun halutaan olla tarkkoja siitä, että valonlähde ei häikäise ympärilleen pimeässä. Valonlähde on upotettu kekseliäästi rungon yläosaan, joten Funk Pillarin valo on epäsuoraa kaikista suunnista katsottuna. Tilt 2 valaisimen kaksi suunnattavaa kohdespottia antaa puolestaan runsaasti vaihtoehtoja valita juuri sopivat valaistussuunnat. Valaisimien rungot ovat molemmissa valaisimissa metrin mittaiset, ja ne kiinnitetään tukevasti esimerkiksi betonilaattaan, tai puurakenteeseen kuten terassin kanteen tai piharappusiin.

Kevytrakenteinen ledi sopii kaikille pinnoille

Pergoloiden ja huvimajojen sekä grillikatosten ja saunojen kevytrakenteinen valaistusvalinta on tyylikäs led profiili, jossa led-nauha on kiinnitetty kannellisen alumiiniprofiilin sisään. Valinnan varaa sekä led-nauhojen että alumiiniprofiilien osalta on lukuisia, ja lisäksi himmennys ja ohjausvaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Asennusvalmiin kokonaisuuden saat LedStoren LedPajalta.

Muista – pihan valaistuksessa enemmän ei ole aina parempi

Pihavalaistus syntyy kokonaisuudesta, jossa otetaan huomioon tarve ja paikan ominaisuudet: pimeän aikaan on hyvä olla kulkuvaloa, mikä lisää käynnin turvallisuutta ja tuo tunnelmaa. Valaistuksen vyöhykkeet kannattaa ottaa huomioon ja luoda tilan hahmotusta parantavat valoerot eri pihan osien välille. Pääsisäänkäynti ja ajotie tai pihaan käynti sekä portaiden kulkuvalaistus ovat tärkeimmät kohteet. Varastojen edustat ja kellareiden sisäänkäynnit ovat toiseksi tärkeimpiä valaistuskohtia, joissa voidaan hyödyntää esimerkiksi liiketunnistimia valojen käytössä.

Pihan muodot, puut pensaat ja kiveykset valaistaan parhaimmillaan melko himmeästi, sillä suuret kontrastit valon ja pimeän välillä ovat monien mielestä jopa epämiellyttäviä katsoa. Valonlähteiden häikäisyefekti myös korostuu pimeää taustaa vasten, mikä on hyvä pitää mielessä valoja suunnattaessa. Tasapainoinen ja miellyttävä pihan valaistus syntyykin parhaimmillaan ammattilaisen kanssa pohtimalla ja valitsemalla omien mieltymysten mukainen valaistus. On hyödyllistä myös nähdä valot niiden oikeassa ympäristössä ennen ostopäätöstä, jos mahdollista. LedStoren myymälässä ovat esillä kaikki valaisimet asennettuna tutustumista varten.

Kesämökki saaressa, referenssikuvakohteessa on paljon kuvia ulkotilojen valaistuksesta, kurkkaa myös sinne!

Jos kiinnostuit led-valaistuksen uusista mahdollisuuksista, ota yhteyttä Lamppukauppa Led Storeen soittamalla, meilaamalla tai piipahtamalla Koivuhaan myymälässä. Olemme avoinna ma, pe klo 8.30-15.30 ja ti – to klo 8.30 – 17, lauantaisin klo 10-14. Kesäaukiolot erikseen voimassa kesä-elokuussa. Paikan päällä on aina vähintään kaksi led-valaistuksen ammattilaista.

Palveluihimme kuuluvat myös valaistussuunnittelupalvelu sekä led-nauhavalaisimien mittatilauskasaukset ja valaisinasennukset.